1. likovna kolonija na ranču Jureš

Zavedamo se pomembnosti likovnega udejstvovanja v predšolskem obdobju. Zato ponujamo otrokom različne materiale in tehnike likovnega ustvarjanja, da občutijo veselje in ugodje ob ustvarjanju. Pomembna dejavnost v organizaciji vrtca Ljutomer je  tudi likovna kolonija, ki se je organizirala letos že 23.  Potekala je na Ranču Jureš. Udeležilo se je 12 vrtcev in člani likovne sekcije » Silva Preloga« KD Ivana Kaučiča Ljutomer.

Ustvarjali smo v naslednjih likovnih tehnikah: slikanje s tempera barvami, ogljem, svinčnikom, flomastri in kredami. V spodbudno v bogatem učnem  okolju so bili otroci sproščeni, ustvarjalni in motivirani za delo. Nastali so čudoviti likovni izdelki, katere smo razstavili.

Okrepčali smo se s  slastnim kosilom, ki so nam ga pripravile kuharice iz vrtca Ljutomer. Sledila je podelitev priznanj in malih pozornosti za sodelujoče, ki jih je razdelila ravnateljica vrtca Ljutomer Ksenija Žuman. Otroke je pozdravila in jim čestitala tudi županja mag. Olga Karba. Slavnostne podelitve so se udeležili tudi ravnatelji in vodje vrtcev.

Hvala vsem, ki so se udeležili naše likovne kolonije. Posebej hvala našim gostiteljem, družini Jureš, ki nam je omogočila to prijetno druženje v čudovitem ambientu.

FOTO

Mentorice kolonije: Simona Kosi, Silvana Štumpf, Nada Marinič, Simona Muršič, Ingrid Štefančič.

 

(Skupno 84 obiskov, današnjih obiskov 1)