Krajši novemberski dnevi in nižje temperature nas že spominjajo, da se približuje mesec december in z njim prihod treh mož. Prvi med njimi otroke obišče Miklavž.
Da se boste spomnili Miklavža lahko prisluhnete zgodbi:

 

V nedeljo se prične adventni čas in z njim odštevanje do težko pričakovanih praznikov. V tem času še več pozornosti namenimo preživljanju skupnega časa v krogu družine, trenutne razmere pa so k temu naklonjene. Čas do božiča je še čarobnejši, če si praznično okrasimo hišo, stanovanje,…
Predlagava vam zanimivo idejo za okrasitev. Še lepše pa bo če boste dodali svoje zamisli in vasico še dodatno popestrite.
Za izdelavo pravljične vasi potrebujete tulce, papir, barvice, flumastre, bleščice,…škarje in lepilo.
Pravljična vasica:

Pravljična vas

Skupaj z bratci in sestricami, mamicami, atiji se poveselimo, pohecamo, se igramo družabne igre: Človek ne jezi se, karte Črni Peter,… ne pozabimo pa na glasbo in ples.
Skupaj lahko zaplešemo ob glasbi Mi delamo snežaka Mojce Robič:

 

Tudi prve snežinke so se že napovedale. Zimsko veselje je toliko večje, ko zapade veliko snega in lahko v snegu puščamo sledi, izdelujemo angelčke, se sankamo in izdelujemo snežaka.
Se spomnite zgodbe Snežaki v vrtcu Branke Jurce?

 

Mrzli dnevi otežujejo in povzorčajo preglavice tudi pticam. Lahko jim pomagamo in jim nasujemo zrnja ali pa s pomočjo staršev izdelamo ptičjo pogačo. Za pogačo potrebujemo: goveji loj, semena, vrvico, posodo v kateri bomo segreli loj in jogurtov lonček. Log na ognju segrejemo, primešamo semena in mešanico vlijemo v lonček. Vrvico zavežemo na dolžino 30 cm in jo do sredine s pomočjo žličke potisnemo v lonček. Vse skupaj postavimo na hladno, da se loj strdi – najbolje pustiti čez noč. Naslednje jutro izvlčemo vrvico na katero se je prijela pogača in jo obesimo na vejo drevesa. Opazujemo ptice, ki so prišle na gostijo.
Katere ptice prepoznaš? Na naslednji povezavi si oglejte članek o pticah: Ptice pozimi.

Ko se zvečeri in se pripravite za spanec se lahko zberete in sedete k večernemu krogu. Otroci dobro poznate jutranji krog katerega v vrtcu izvajamo vsako jutro. Za razliko od jutranjega pa je ta lahko večerni. V času advetna si v večernem krogu poveste kaj lepega ste čez dan doživeli, kaj vam je bilo všeč,…

V večernem krogu pa lahko izvedete naloge katere ste si zastavili v advetnem koledarju. Namig: zapojmo pesem Mi se imamo radi, se igramo igro Elektrika, Povej mi nekaj lepega, Rad/a te imam ker, Leti-leti… Takšen koledar si lahko naredite sami in tako utrjujete matematiko: odštevate dneve, tedne, dneve do prihoda Miklavža, Božička in nato še do Novega leta. Za izdelavo potrebujete: papir, lepilo, palčke, stiropor (v katere boste zataknili smrečice) ali leseno desčico, bleščice, flumastre.
Adventni koledar:

Želiva vam, da ostanete zdravi in vas lepo pozdravljava Simona in Karmen.

 

VOŠČILO

Vir:internet 27.11.2020

(Skupno 212 obiskov, današnjih obiskov 1)