V ponedeljek, 25. 3. smo obiskali Mestno knjižnico Ljutomer, kjer so nas pričakali dijaki predšolske vzgoje iz Gimnazije Ljutomer.

Na začetku sta nas v svet pravljic popeljali pravljičarki Jasna Branka in Aleksandra. Dijaki so imeli pripravljene različne kotičke, v katere so se otroci po lastni izbiri vključili in menjavali iz enega v drugi kotiček. V glasbenem kotičku so otroci igrali na ritmične instrumente in zraven peli otroške pesmice. V likovnih kotičkih so bile na razpolago štiri različne delavnice. V prvi so izdelovali lutke iz stiropornih jajčk, v drugi so s prstki in barvo ustvarjali vzorce, v tretji so lepili s krep papirjem in v četrti so risali svoje družine.

Otrokom je bilo všeč, da so se jim posvetili individualno, nekatere so si vzeli na krila in z njimi ustvarjali.

Za konec pa so si otroci spočili ob prebiranju knjig po lastni izbiri z »izbranim vzgojiteljem«. Želimo si še več takšnih srečanj, saj se je otrokom veselje videlo na obrazih in njihovih reakcijah.

Ko smo se vračali, smo se ustavili še ob KNJIGOBEŽNICI, kjer smo otroke seznanili z delovanjem le – te. Tam smo pustili dve knjigi, v želji, da bomo naslednjič tudi mi našli kakšno primerno knjigo za nas.

FOTO

Zapisala: Sinja Kosi

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)