V skupini  Nagajivčki  smo  obravnavali  jesen  kot najlepši  letni čas.  Sedaj nas  narava bogato obdari z različnimi plodovi, pridelki in nas tako preskrbi za dolge zimske dni. Sprehodili smo se med  polji,  vrtovi,  gozdom  in  opazovali  barvito  paleto  jesenskega  listja.  Preučevali smo spreminjanje narave v vsej njeni raznolikosti. Ogledovali in med seboj smo primerjali vremenske razmere, vonjali, poslušali zvoke narave in opazovali padanje listja z dreves. Ugotavljal smo, da se v naravi dobro počutimo in, da je naša najbogatejša učilnica.
Lotili smo se različnih dejavnosti. Seznanili smo se z zgodbico Razbita buča, si izdelali lutke in zaigrali dramatizacijo. Iz buč smo skuhali bučni kompot, ter se z njim posladkali. Nabirali smo različne  naravne  materiale  s  katerimi  smo  se  igrali  in  ustvarjali.  Plodove  smo razvrščali, klasificirali, usvajali besede za količinske pojme (manj, več, enako), utrjevali štetje in se likovno izražali. Ličkali in luščili smo koruzo, ter s tem urili fino motoriko. Ob vsej pestrosti nabranega materiala smo  ustvarjali  mandale  iz  naravnega  materiala,  ter se prepustili igri, domišljiji  in ustvarjanju.
Tako so otroci spoznali obseg, raznolikost narave-jeseni v vsej njeni lepoti, veličini in, da je stik z njo običajen del njihovega življenja.

FOTO

Vzg. tandem Simona in Karmen

(Skupno 96 obiskov, današnjih obiskov 1)