Na vhodu C smo v tednu slovenske hrane izvajali dejavnosti, povezane s tradicijo in predvsem trajnostnim razvojem.
V skupini Muzikantov so teden začeli z obiskom kuharice, ki nam je pripravila sadni frape, spoznali so njen poklic in vse, kar potrebuje za svoje delo. Nato so se igrali s prehrambeno piramido, kot didaktično igračo, ki so jo vsak dan pravilno zložili. Obiskal nas je čebelar in nam predstavil svoj poklic, degustirali smo različne vrste medu in ozavestili pomen čebel. Z otroki smo izdelali plakat o zdravi in nezdravi prehrani, kaj radi in kaj ne radi jemo. Otroci so razvijali finomotorične spretnosti in rezali s škarjami, se urili v lepljenju plakata. V skupini Barvic so dali poudarek na domači zdravi hrani in njenem pomenu za njihovo zdravje. Otroci so se naučili postopek peke kruha s pomočjo društva upokojenk. V ponedeljek so se pogovarjali o martinovi pojedini in običajih, ki so značilni za ta ljudski praznik. Sami so uživali v okusih soka iz grozdja, ki so ga pridelali in jedli jurkino marmelado z domačim kruhom. V torek so obiskali tržnico, kjer so si kupili domačo sadje in s pomočjo kuharice Irene naredili domač kompot z začimbami, ki je v teh hladnih dneh zelo priporočljiv. Namenili pa so pozornost tudi gibanju na prostem in sprostitvenim dejavnostim, ki je pomembna za zdravje otrok. Poudarek so namenili senzorični igri, ki vključuje vsa otrokova čutila. Zato smo bili čuječi do dreves v naravi in njihovi zdravilni vlogi.
Na koncu smo vsi teden sklenili s slovenskim tradicionalnim zajtrkom.
Zapisala: Nada Rajtman