Gibanje je naravna potreba vsakega otroka, saj predstavlja temelj za celostni razvoj. Otroci se skozi gibanje ne le telesno razvijajo, temveč tudi čustveno, socialno in intelektualno. Poleg tega ni naključje, da se mišljenje razvija skozi gibanje, saj so otroci naravni raziskovalci sveta okoli sebe, ki se učijo in razumejo svoje okolje skozi fizično aktivnost.

Eden izmed naših ključnih pristopov je izvajanje različnih projektov, ki so posebej zasnovani za spodbujanje gibalnega razvoja otrok. V našem vrtcu izvajamo številne projekte, med katerimi izstopajo “Fit Slovenija”, “Mali sonček”, “Zdravje v vrtcu” in “EKO šola”. Ti projekti so del našega izvedbenega kurikula in so zasnovani tako, da ne le spodbujajo gibanje, temveč tudi ozaveščajo otroke o zdravem načinu življenja, skrbi za okolje in družbeni odgovornosti.

V naše gibalne dejavnosti vključujemo tudi starše. Skupaj z njimi organiziramo številne aktivnosti, kot so družinske športne prireditve ter druženje v naravi. S temi dejavnosti skušamo povezati vrtec z družinami ter omogočiti otrokom, da svoje gibalne izkušnje delijo s svojimi starši.

Naš trud in predanost gibalnemu razvoju otrok sta bila prepoznana in nagrajena. V šolskem letu 2022/2023 smo sodelovali v Nagradnem natečaju za najbolj športni vrtec, osnovno šolo, osnovno šolo s prilagojenim programom in srednjo šolo ter prejeli “Zlato priznanje” za najbolj športni vrtec. To priznanje smo ponosno prevzeli v imenu Vrtca Ljutomer in vseh naših otrok ter zaposlenih.

Še enkrat čestitke vsem otrokom in zaposlenim, ki so prispevali k temu uspehu. Skupaj bomo še naprej delali na tem, da bo naš vrtec prostor, kjer se otroci razvijajo zdravo, srečno in polno veselja do gibanja.

FOTO

Ksenija Žuman, ravnateljica
(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 1)