V sredo, 2. avgusta 2023, smo otroci Vrtca Ljutomer z vzgojiteljicami in ravnateljico obiskali županjo Občine Ljutomer. Na žalost je vreme postreglo s precej neugodnimi razmerami, zato je bil načrtovan obisk na prostem prestavljen v županat. Otroci so se srečanja veselili, saj smo se za ta obisk še posebej pripravili, ker v vseh nas, tako otrocih, kot zaposlenih gori le ena želja in to je želja po prizidku vrtca. Otroci so se izjemno potrudili in s srcem ustvarili osupljivo maketo novega vrtca, ki je odraz otroških želja, potreb in domišljije, hkrati pa predstavlja barvit prizor skrbno umeščenih elementov, ki jih  otroci potrebujejo za razvoj in igro. Županja nas je toplo sprejela in z zanimanjem prisluhnila otrokom, ki so ji natančno pojasnili, kaj vse potrebujemo v vrtcu. Zaznala je našo iskreno željo in otroke pohvalila za kreativnost in pogum, da so tako suvereno predstavili svoje potrebe in želje. Obljubila jim je, da bo njihove prošnje temeljito preučila. Naše srečanje se je zaključilo s pesmijo Hojla Prleki in Lotmerške čebelice, kjer se je prepevanju pridružila tudi sama.

S skupnimi močmi smo ustvarili prijetno vzdušje, ki je odražalo enotnost in željo po skupnem cilju – izboljšati pogoje in okolje za razvoj otrok našega vrtca.

Ta izkušnja je bila za otroke izjemen korak naprej k spoznavanju pomembnosti participacije in moči izražanja svojih potreb. Otroci so spoznali, da so lahko soustvarjalci svoje prihodnosti in da tudi njihov glas šteje.

Hvaležni za sprejem in spodbudne besede smo se vrnili v vrtec, pripravljeni slediti svojim sanjam ter delovati za skupno dobro.

FOTO

Zapisala: Ksenja KV

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)