ZLATO PRIZNANJE NAJ ŠPORTNI VRTEC V ŠOLSKEM LETU 2021/2022

27. 9. 2022 je bila pod okriljem Zavoda za šport RS Planica, Šport mladih in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport razglasitev »Naj športnega vrtca in šole v šolskem letu 2021/22 v Murski Soboti na Osnovni šoli II.

Na podelitvi so sodelovali vrtci, osnovne šole,  šole s prilagojenim programom in srednje šole, katere so dobile naziv »Naj športni vrtec, šola,..

Tudi Vrtec Ljutomer je sodeloval in prejel zlato priznanje in naziv naj športni vrtec. Slavnostni govorniki so poudarjali pomen, vrtcev in šol za spodbujanje športnih aktivnosti že v rani mladosti.

Ob zavedanju, da je prav gibanje eno najpomembnejših področij v otrokovem razvoju, to v vrtcu spodbujamo skozi vsakdanje dejavnosti (jutranje razgibavanje, vadbene ure, gibalne minutke,..). Gibanje je otrokova potreba in  če otrok to potrebo, poleg ostalih, uspešno zadovoljuje, je vesel in zadovoljen ter se razvija v celovito osebnost. Poleg ohranjanja in krepitve zdravja vpliva gibanje na vsa področja razvoja otroka: telesni, spoznavni, čustveni, socialni razvoj, razvoj govora, osebnosti, intelektualni.  Razvija se 6 gibalnih sposobnosti: moč, gibljivost, koordinacija, hitrost, ravnotežje, preciznost. Vse to in še mnogo več skušamo v naših vsakdanjih dejavnosti izvajati. Naše prizadevanje so opazili tudi drugi.

Hvala vsem sodelavcem za izvajanje gibalnih dejavnosti in učenje drug od drugega. Hvala staršem, da nas spodbujate in ste tudi sami zgled z gibalnimi aktivnostmi.

FOTO

Ksenija Žuman, ravnateljica
(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)