Spoštovani starši,

zakorakali smo v jesenske mesece in pri otrocih se ponovno pogosteje pojavljajo različne virusne in druge bolezni. Tudi v Vrtcu Ljutomer, tako kot po drugih vrtcih v regiji, opažamo upad števila otrok v skupinah zaradi virusnih obolenj. Zaradi zagotavljanja zdravega okolja za vse otroke in zaposlene v Vrtcu Ljutomer skrbimo za redno in temeljito prezračevanje, razkuževanje prostorov in igrač ter upoštevanje ostalih priporočil NIJZ.

Vas starše pa ponovno dobronamerno nagovarjamo, da v vrtec sodi le zdrav otrok. Bolan otrok namreč potrebuje počitek, mir in skrbno nego, poleg tega pa lahko v vrtčevskem okolju širi bolezen in okuži svoje vrstnike.

Prav starši ste tisti, ki svojega otroka najbolje poznate in najhitreje prepoznate bolezen. Če torej pri otroku opazite povišano temperaturo, drisko, bruhanje, izpuščaje ali splošno slabo počutje in nerazpoloženost, vas prosimo, da otroka zadržite doma in za nadaljnja navodila pokličete otrokovega izbranega zdravnika. Starši imate namreč pravico in dolžnost, da bolnega otroka negujete doma in mu tako zagotovite najboljšo možno oskrbo. Hkrati na ta način pomagate, da vrtec ostane zdravo okolje, kamor se radi vračajo vaši otroci, saj se tukaj dobro počutijo.

V upanju, da vsi skupaj ostanemo zdravi, Vas prav prijazno pozdravljamo

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)