VRTEC V NARAVI – PRIHOD V VERŽEJ

Pa je le prišla pomlad in lepo vreme. Pravi čas, da so se starejše skupine otrok našega vrtca  podale v Vrtec v naravi. Tudi to leto  preživljamo dva dneva v Veržeju. Na preizkušnji je otroška samostojnost in vezi prijateljstva, ki ob taki priložnosti lahko postanejo še trdnejše in bogatejše.

Tokratni program je v skladu z letošnjo prednostno nalogo vrtca, likovno obarvan.

Po jutranji malici smo se podali novim dogodivščinam naproti. Tudi tokrat je naš začasni dom Zavod Marianum Veržej.  Najprej vožnja z avtobusom preko ravnic in ovinkov do Veržeja, priprava postelje ob pravem prijatelju seveda, pohod do Babičevega mlina, ustvarjanje z naravnim materialom ob verženskem igrišču, slastno kosilo in počitek.

Popoldne so otroci ustvarjali  s kredami, svinčniki in čopiči iz smrečja. Ni manjkalo veselega vrišča na igralih in igrišču. Umirili so se ob ogledu risanke. Sledila je priprava na počitek z umivanjem zob, tuširanjem  in vsem kar tem opravilom pritiče.

Ha, in ne še v posteljo; na vrsti je prava zabava v pižamah ob glasbi in vrtečih se lučkah na stropu. Po pravljici, ki jo bo prebere vzgojiteljica pa še klepet s prijateljem in… svet se bo počasi ustavil.

Marinka Prelog

FOTO

(Skupno 212 obiskov, današnjih obiskov 1)