Ob današnjem praznovanju dneva Zemlje, katerega vsako leto slavimo na dan 22. aprila, so se  v našem vrtcu odvijale različne aktivnosti. Svetovni dan Zemlje v našem vrtcu obeležimo kot naš praznik, saj je naše poslanstvo širjenje okoljske vzgoje v zavedanju k boljšemu ravnanju z našim planetom. Letošnji dan Zemlje je potekal pod sloganom: V NARAVI NI NIČESAR NEKORISTNEGA. Skupaj z Zemljo smo se veselili njenega praznika v družbi povabljenih gostov, s prostovoljci iz podjetja Krka, ki so pripeljali varovance iz doma starejših, VDC Ljutomer, VGC Ljutomer, DU Ljutomer, GFML in OŠ Cvetko Golar.

V atriju vrtca smo izvedli kulturni program. Otroci vrtca Ljutomer so se predstavili  z Eko himno pod vodstvom vzgojiteljice Marinke Prelog. V nadaljevanju nas je Eko koordinatorka Ksenja Kosi Viher nagovorila in poudarila pomen trajnostne vzgoje že pri najmlajših. Sledil je nastop folklorne skupine vrtca Ljutomer, pod vodstvom vzgojiteljic Dolores Kosič in Darje Tratnik. Predstavili so se z odrsko predstavo z naslovom: »Malo mo se špilali, peli pa še plesali«. V nadaljevanju smo se prepustili melodijam mešanega pevskega zbora VDC Murska Sobota iz enote Ljutomer, pod vodstvom Matjaža Zajnkoviča. Pravijo, da glasba povezuje ljudi in vsekakor nam je to tudi danes uspelo. V nadaljevanju smo uživali v prijetnih melodijah ženskega pevskega zbora društva upokojenk, pod vodstvom ga. Tatjane Rozmarič-Poštrak. Sledil je pevski nastop učencev OŠ Cvetka Golarja pod vodstvom ga. Jerice Bohanec in g. Vita Žerdina. Melodije so nam odmevale v srcih in nam pričarale lepši svet. Kot zadnji, so se nam z zanimivo glasbeno točko predstavili dijaki GFML-smer predšolska vzgoja, pod vodstvom prof. Tatjane Rozmarič-Poštrak.

Po zaključenem uradnem delu je sledil družabni del, kjer smo preizkušali čaje iz različnih svežih zelišč, različne zeliščne namaze, ter se sladkali z jabolki.

Hvala vam, da ste si vzeli čas, da smo se skupaj poveselili in na ta dan namenili dobro vsem nam in naši Zemlji. Zemlja je ena sama in naš skupni dom. Zato naj bo naše vodilo naslednje: znižujmo, ločujmo, hodimo, čistimo,… Postanimo odgovorni potrošniki! Na svetovni dan Zemlje še posebej premislimo, kaj dobrega bi lahko storili za njo. Pomembno je, da so naše misli in dejanja usmerjena v dobrobit okolja vsak dan, ne le 22. aprila. Naj bo vsak dan-dan Zemlje.

FOTO

Zapisala: Dolores Kosič

(Skupno 547 obiskov, današnjih obiskov 1)