Spoštovani starši,

obveščamo Vas, da je Vlada RS 17. 1. 2022 sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19 in Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Obe spremembi sta objavljeni v Uradnem listu RS, št. 8/22 z dne 17. 1. 2022. Določene spremembe se nanašajo tudi na zaposlene v vzgoji in izobraževanju ter na otroke, ki obiskujejo vrtec oziroma šolo.

Bistvena novost je, da od 19. 1. 2022 naprej otrokom ob visoko rizičnem stiku več ni odrejana karantena. To pomeni, da vas bomo v primeru, da se v skupini pojavi okužba, o tem obvestili in vas prosili, da otrokovo zdravstveno stanje redno spremljate. Otroci bodo napoteni v karanteno le, če bo v oddelku okuženih več kot 30% otrok v obdobju 14 dni. V obdobju 7 dni od visoko rizičnega stika se priporoča testiranje otrok v domačem okolju. Odlok nikjer ne omenja financiranja testov za predšolske otroke in smo vprašanje o tem že naslovili na ustrezne institucije.

Prosimo Vas, da nas o vseh spremembah zdravstvenega stanja otrok in o morebitnih okužbah z boleznijo COVID-19 dosledno obveščate.

Vse dobro vam želimo, predvsem pa veliko zdravja.

ODLOK

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)