V januarskem tematskem sklopu smo se pri najmlajših pogovarjali o toplih zimskih oblačilih in predvsem o samostojnosti. Spodbujali smo skrb za copate, nekateri so si jih že sami sezuli, pri obuvanju pa smo odrasli seveda pomagali. Svoja oblačila so otroci v jutranjem krogu prepoznali, predvsem kape, čevlje, copate… nato so si jih skušali obleči in obuti.
Ob tem smo spoznavali svoje telo in pričeli z uvajanjem na kahlice. Nekateri to rutino že poznajo od doma in so sodelovali, drugi pa so protestirali z jokom in smo pričeli postopoma. Veliko smo se pogovarjali in si ob kartonkah  pripovedovali kratke zgodbice. Otroke smo dodatno motivirali z finomotoričnimi dejavnostmi, da so lažje obsedeli. Spodbujali smo enobesedne stavke in veliko uporabljali besedišče iz dnevne rutine: lulat, kakat, jest, previjat, umivat, počivat…
Dvakrat nas je celo presenetil sneg in nam polepšal zimsko tematiko, zato je spontano nastala pesem Zima zima bela, ki smo jo ves čas utrjevali, peli in v krogu plesali kot rajalno igro. Nekajkrat nam je uspelo tvoriti krog, žogo, balon, ki pa se je kaj kmalu spremenil v kačo… Naučili smo se pesmico o copatku.
Na področju družbe smo utrjevali prijateljske vezi in spodbujali strpnost, saj smo uvajali kar 4 novince. Ponovno je bilo več joka, več ljubkovanja, tudi ljubosumja in posebne pozornosti novincem. Praznovali smo tudi rojstne dneve in bilo je kljub kratki pozornosti in vztrajanju lepo.  Pogumno stopamo naprej, novim dogodivščinam naproti.

FOTO

Tandema vhoda A: Nada Rajtman in Lea Luthar, Antonija Podnar in Silvana Štumpf

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)