Težko pričakovano poletje je tukaj. Nekateri že odhajajo na počitnice, drugi so še v pričakovanju le teh. Ni pomembno, kje jih bomo preživeli, skupna doživetja so lahko prijetna kjerkoli. Pogosto ni potrebno veliko, da se preprosta, vsakdanja opravila spremenijo v poseben dogodek. Počnemo stvari skupaj z otrokom, za katere med letom zmanjka časa.

Tudi življenje v vrtcu poleti postane še bolj sproščeno in zabavno. Čeprav nam letos vreme in temperature niso bile ravno naklonjene, pa smo izkoristili dneve, ko smo lahko bili na prostem.  Dneve smo si popestrili z likovnimi, plesnimi in glasbenimi dejavnostmi, se medsebojno spoznavali ob socialnih in družabnih igrah, se posluževali zanimivih konstrukcijskih igrač, igrali z naravnimi materiali, uživali v peskovniku, poslušali pravljice na odejah v sencah dreves na igrišču, si naredili palačinkino zabavo, uživali na naših igralih vrtca.  Tistih nekaj vročih dni smo popestrili z igrami z vodo, v vodi in ob njej. Otroci so najbolj uživali, kadar so se lahko preoblekli v spodnje hlače  in se igrali z vodo, se škropili in polivali, spuščali čolničke, prelivali in odlivali vodo v mlinčkih ter čofotali v manjših bazenčkih. Otroška domišljija ne pozna meja.

S pestrim počitniškim programom pa bomo poskrbeli za to, da otroci aktivno in sproščeno preživijo poletne dni in si naberejo novih izkušenj, energije in lepih spominov za hladnejše dni. Tudi vam priporočamo, da s podobnimi ukrepi poskrbite, da boste doma ali na počitnicah poletne dni preživeli čim bolj varno in brezskrbno.

Želimo vam prijetne in ravno prav vroče počitniške dni!

Vzgojni tim oddelka B

FOTO

(Skupno 142 obiskov, današnjih obiskov 1)