Da bi pridobili več zaupanja v svoje telo in gibalne sposobnosti, smo se v skupini Iskric in Sončkov mesecu maju posvetili igri z žogami, ki so nas spodbujale k gibanju. Obiskala nas je lutka žoga Meta, ki je otroke spodbujala in jim preko različnih dejavnosti omogočala, da spoznajo svoje gibalne sposobnosti pri oblačenju in slačenju ter obuvanju in sezuvanju.

Sledili smo ciljem razvijanja koordinacije oz. skladnosti gibanja in ravnotežja, usvajanju osnovnih načinov gibanja z žogo, sproščenemu izvajanju naravnih oblik gibanja, pridobivanju spretnosti obuvanja, sezuvanja, slačenja, oblačenja in spoznavanju oblačil ter obutve, ki so primerne za gibalne dejavnosti.

Tako smo se igrali z različnimi žogami. Pozorni smo bili na velikost, barvo, mehkobo, površino žoge. Vse to smo vzgojiteljice dnevno opisovale in ubesedile, da so otroci lahko povezali čutno izkušnjo z poimenovanjem. Velikokrat nas je v dejavnosti popeljala lutka žoga Meta in nas učila in spodbujala k oblačenju, slačenju, sezuvanju in obuvanju ter marsikaterim drugi dejavnostim.

Žoge različnih velikosti in oblik smo metali na koš, jih brcali v gol, z njimi podirali tulce in kartonske stožce in včasih z njimi tudi zaplesali. Igrali smo se z žogami na vrvici, z žogami v bazenu, spuščali žoge po klančinah, si jih podajali in kotalili. Peli smo pesmi o žogah in likovno ustvarjali tako, da so žoge puščale barvno sled na papirju. Čemur so se otroci vedno znova čudili.

Vzgojni tim:

Melanija Grnjak, Nada Marinič in Ingrid Štefančič

To, kako smo uživali, pa si lahko pogledate v naših foto utrinkih.

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)