Danes, 15. 7. 2022 so se otroci in vzgojiteljice vrtcev Ljutomer, Stročja vas, Cven in Cezanjevci še zadnjič v okviru Grossmannovih Zombarij srečali na Mestnem trgu v Ljutomeru, kjer so jih že čakale ustvarjalne delavnice. Opravili so še zadnjo nalogo v Grossmannovem dnevniku in si dnevnike odnesli domov. Še zadnjič so po navodilu porisali skupinski plakat. Izdelali so si tudi zapestnice prijateljstva, saj smo v teh treh dneh druženja postali že pravi prijatelji. Tokrat so se pred ogledom filmov razgibali na gibalni delavnici z vrvjo.

Ob 10:00 so se odpravili proti novemu mladinskemu centru, kjer je otroke in vzgojiteljice pozdravila ravnateljica Vrtca Ljutomer Ksenija Žuman in županja občine Ljutomer mag. Olga Karba. Sledil je ogled čudovitih filmov, ki so jih izdelali otroci sodelujočih vrtcev ob pomoči svojih vzgojiteljic. Videli smo prave male filmske zvezde.

Po ogledu filmov smo z bivšo vinsko kraljico Antonijo Podnar nazdravili z grozdnim sokom. V nagovoru je poudarila pomen prleških vrednot, saj smo Prleki znani po družabnosti in kulinariki. Otroci so se posladkali s piškoti, grozdjem in grozdnim sokom.

Zahvaljujemo se organizatorjem Grossmannovega festivala za to priložnost, da smo letos prvič pripravili dejavnosti tudi za predšolske otroke. Poslanki Sari Žibrat se zahvaljujemo za obisk na delavnicah in financiranje stroškov avtobusnega prevoza za Vrtec Cven, Vrtec Stročja vas in Vrtec Cezanjevci. Občini Ljutomer smo hvaležni za vso podporo in spodbudo ter obisk podžupana Nika Miholiča ter sladko presenečenje in nagovor županje mag. Olge Karba.  

Trije dnevi druženja so hitro minili. Naučili smo se veliko novega in se strašno zabavali, nato pa smo se prisrčno pozdravili in si obljubili, da se prihodnje leto spet vidimo.

Zapisla: Liljana Kerčmar

FOTO

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)