Praznik veliko noč vsako leto praznujemo, ko se prebuja narava, v najlepšem letnem času, v cvetoči pomladi. Vsaka država ima svojo tradicijo praznovanja, vsem pa je skupna ena vrednota – družina in čas preživet z njo. Smisel tega praznika je, da ga preživimu z najožjimi družinskimi člani.

Pozornost v vrtcu usmerimo na:

  • ljudsko izročilo (tradicijo),
  • spoštovanje tega, kar ljudem veliko pomeni.

Jajce je simbol življenja, rodovitnosti in plodnosti. Iz jajca se razvije novo mlado življenje, prav tako kot iz zemlje v pomladnem času klije nova, mlada rast. Tako kot v naravi tudi podoba praznikov ostaja v svojem bistvu nespremenjena. Prazniki so povezani s šegami, pesmijo in praznično mizo, ki jo za praznik predpisuje ljudsko izročilo.

V naši skupini smo namenili pozornost družbi in prazničnemu vzdušju, saj imamo prav to letos kot prednostno nalogo. Otroci so imeli veliko domišljije ob materialih, ki smo jim dali na razpolago. Najbolj so uživali v igri z jajci. Prioriteta nam je bil čas skupnega druženja, ki je »obarvano« s petjem, plesom in igrami. Predvsem pa socializacija med njimi. Naj bodo za vas velikonočni prazniki mirni, veseli, polni smeha in v krogu vaših najdražjih.

SLIKE

Zapisali: Antonija Podnar in Silvana Štumpf

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)