Dragi otroci, cenjeni starši!

Zasijale so prve lučke, zavel je hladen veter in v zraku so prve snežinke, ki bodo kmalu pobelile polje, in preusmerile misli v zimske radosti. Vonj  po cimetu in vroči čokoladi nas vodi v  predpraznični čas, ko se pripravljamo na prihod treh dobrih mož, kateri bodo še posebej razveselili naša srca. Stopamo v čas ko se zavemo pomembnosti pristnih  odnosov, čas, ko se zazremo vase in čas, ko kljub vsakdanjemu vrvežu in nepredvidljivemu času namenimo več priložnosti za druženje z bližnjimi.

Da bodo dnevi krajši in igra zanimivejša vam ponujamo nekaj idej, ki si jih lahko prilagodite, nadgradite z otroško domišljijo in starševsko kreativnostjo.

»Igra je lahko tisti dolgo iskani most do globoke emocionalne vezi med staršem in otrokom

NOVOLETNA JELKA

Uporabite lahko škatlo za čevlje, katero skupaj z otrokom prebarvate ali zavijete v poljubni papir ter nanjo nalepite motiv smreke. Straši  previdno izrežete luknje velikosti zamaškov ali cofkov katere s pomočjo flomastrov označite z različnimi barvami.

ZBORČEK IZ TULCEV

Pričnete z barvanjem tulcev, kjer naj otrok izbere njemu ljubo barvo. Na tulec skupaj nalepite krog, ki bo predstavljal obraz, otrok pa s prstki označi oči in usta (lahko tudi narišete). Za kapico uporabite izgubljene otroške nogavičke, katerim odrežete peto. Kapico na vrhu zavežete z volno, ki bo predstavljala videz cofka. Priporočamo, da zborček šteje vsaj toliko, kolikor je članov v vaši družini.

SNEŽAKI

Tulce od papirnatih brisač narežete na tri različne dolžine. Prebarvate jih z belo barvo. Otrok jim s prstki  označi oči, usta in gumb. Za nos lahko uporabite oranžno žičko ali ga preprosto narišete. Nato  izrežete še črn klobuk. Vse skupaj povežete s sukancem ali volno in s pomočjo šivanke.

Poskusite še…

Ker pesem in ples združujeta ljudi in pomirjata dušo, vam ponujamo še nekaj prazničnih pesmic in ples.

Ko se zvečeri in pritisne zima in mraz, v objemu najdražjih prisluhnite pravljicam

Naj vas  skupno ustvarjanje in raziskovanje povezuje, združuje, razvija otroško domišljijo ter čim bolj sproščeno popelje do prazničnih dni.

VOŠČILO ČEBELIC

LEPA MISEL ZA SREČNO NOVO LETO

Vse dobro in ostanite zdravi!

Ksenja, Sinja in Martina

(Skupno 245 obiskov, današnjih obiskov 1)