V organizaciji vrtca Ljutomer je potekala 24. likovna kolonija na prečudovitem ranču Jureš v Babincih. Ambient, poln likovnih motivov in idej je gostil 30 udeležencev, iz 8 vrtcev, od tega 16 otrok, v spremstvu mentoric in mentorja in članov likovne sekcije »Silvo Prelog«, ki deluje pod okriljem Kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer.

Sodelujočim smo najprej ponudili tehnike ( tempera barve, flomastre, akrilne barve, krede, oglje, svinčnik), nato pa jih  prepustili užitkom ustvarjanja.

Na koncu smo likovna dela razstavili in si jih ogledali. Po dobrem kosilu, ki so nam ga pripravile naše kuharice iz vrtca, nas je obiskal še gospod Vitomir Kaučič, akademski slikar in likovni pedagog, ki je strokovno ocenil  likovna dela otrok.

Ob zaključku kolonije, ko je ravnateljica Vrtca Ljutomer Ksenija Žuman sodelujočim podelila priznanja, se je prisotnim pridružila tudi ljutomerska županja mag. Olga Karba.

Hvala vsem, ki so se naše likovne kolonije udeležili, posebej hvala gostiteljem, družini Jureš, ki so nam bili pripravljeni odstopiti za ves dopoldan spodbudno učno okolje, ki je bil temelj našega likovnega ustvarjanja.

FOTO

Mentorice kolonije: Simona Kosi, Silvana Štumpf, Nada Marinič

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)